Design Competition unites civic art and energy production in Copenhagen

Design Competition unites civic art and energy production in Copenhagen
By Martin Kunzendorf

Henover årsskiftet, kunne folkene bag den amerikanske organisation 'LAGI - Land Art Generator Initiative' hæve glassene og erklære konkurrencen om at skabe et bæredygtigt og energiproducerende kunstværk til København for åben.
Værket skal være offentligt tilgængeligt og generere strøm til elnettet, samt designes specifikt til en grund på Refshaleøen i København - direkte overfor Den Lille Havfrue på den modsatte side af havnen.

Kombination af æstetik og funktion
LAGI arbejder for at bringe kunstnere, arkitekter, ingeniører og videnskabsfolk sammen, for at skabe nye løsninger for bæredygtige energianlæg, der kombinerer æstetik og funktion.
Typisk er miljøvenlige energikilder ikke ønsket nogen steder og selv de stærkeste miljøforkæmpere, vil hverken have solcelleanlæg eller vindmøller i deres baghave, fortæller den ene af LAGI's stiftere Elisabeth Monoian til dr.dk/viden.
Derimod er offentlige kunstværker noget, som alle byer ønsker sig og som både kan skal stolthed og blive til overskudsgivende turistmagneter. Og vi vil forene de to, forklarer hun.

Read More >